søndag 7. juli 2013

Høyere enn drager


Det var en gang det var et par som startet et band. På jakt etter det perfekte bandnavnet, satt de å hørte på musikk. Ut i tredje setning av Elton Johns klassiker ”Rocket man”  kom svaret. ”And i’m gonna be high as a kite.” Det klinget. Highasakite.

- Vi føler musikken vår er litt euforisk. Det er i ettertid at vi har skjønt at navnet vårt også er slang for å bli høy, ler trommis Trond Bersu.

I starten var de bare en duo med Trond og Ingrid Håvik (vokalist), så ble de en trio da de rekrutterte produsent Øystein Skar for å fullføre sin musikalske visjon med synth. Og slik fortsatte det når de vervet Marte Eberson (synth) og Kristoffer Lo (gitar, percussion og flugabone). Når de var fem, var de fullført.

Highasakite er et band med et sterkt bånd og samhold som holder bandet på rett spor. Et bånd sterkere enn ung kjærlighet. For forholdet ble over mellom grunnleggerne Ingrid og Trond, men bandet bestod.

Backstage på Roskildefestivalens Pavillion-scene finner vi hele bandet etter et fantastisk show foran et fullt telt 14.00 på dagen. Bare oppmøte, ”så tidlig”, er imponerende. De er fornøyde. For Highasakite er det ingen ny følelse å stå foran et utenlandsk publikum. De har vært på turné i USA og spilt i mange andre land før. Timeplanen er hektisk, og dessverre rekker ikke alle bandmedlemmene å la seg intervjue. Halve bandet forsvinner og nå sitter vi igjen med guttene i bandet. Gutta krutt. De blir igjen for å oppleve Roskilde.

Trommis Trond Bersu som var med å starte bandet, og deres nyeste og siste medlem Kristoffer Lo tar oss med til et hjørnet de kaller "pressehjørnet". Vi er ikke de første som får intervjue de idag. Og her starter samtalen vår om deres fortid, nåtid og fremtid. 


Les mer om bandet i RoskildeNor i Oktober.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar