søndag 7. juli 2013

Karpe Diem - Roskilde 2013Vi er alle norske. Akkurat like norske. Alle sammen.Men som i regnbuens mange farger, er det hele skalaen, på palletten, som er spredt rundt foran scenen på Roskilde. Redaksjonen, og favorittartistene til de fremmøtte. Den hjemmekjære følelsen av å høre norske stemmer på utenlandsferie.Riktignok har vi ikke reist langt. Men følelsen av det vakre språket er der like fult. Det skal ikke levnes noen tvil. Chirag og Magdi er de beste vennene jeg ikke hadde. Da jeg har tenkt mitt, og tenkt mye med. De har alltid vært der. Så jeg må vel gjøre det klart at dette ikke blir av det kritiske slaget reportasje.

Det er ikke for å tråkke noen på tærne. Men en høyreist, smått mer muskuløs inder, og en hakket grovere araber med skarre «R»er ikke av det mest iøyefallende i verden. Kanskje det er derfor de har rukket å ta alle trinnene på vei opp trappa, mot den statusen de har nå, det talentet de viser på hver eneste låt,  hver skive,det faktum at de solgte ut Oslo Spektrum som de første norske rapperne. Eller til å bli booka til Roskilde. Tankene er mange for de tankefulle.

Asbjørn Slettemark annonserer. 

Marius, som den live dj'n heter. Liveste, som idet engelske ordet fornorsket. Dj'n drar opp stemninga. Sola har varmet og hodene er sløve.  Stemninga skyter i været. Noen sang nasjonalsangen før konserten. Kleint. Det er Roskilde. Så roskildehet fikk en norsk vri i dag. 
Dette er Dj en som heter Marius. Something Sally. Vi er Karpe Diem. Dette er vår guttedrøm. Kors på halsen, mor og far idøden,  ti kniver i hjertet. 

En kamerat fortalte meg at på Roskildes siste dag har to potensielle scenarioer, sier Magdi. At alle gir alt de har, eller.Nei,  Det andre er ikke nødvendig å nevne. Her klikker det fullstendig. Du kan skylde på meg, du vet jeg tar det. Det betyr mye idag. For her skal de ha honnør mer enn noe annet.  Sminke. Gutta lever.  

Spis din syvende Sans. Harde menn gråter,litt i alle fall. Så tar Chirag opp en fan på scenen. Hun får synge. Mellom å skjelve som et aspeløv og en og annen betryggende klem fra Magdi gjør hun stas på sangen. Alle på scenen idag har gitt av seg selv, gitt alt. Konserten er er en energikavalkade. Den er ikke ferdig når scenelysene skrus av. Den er med i hjertet til alle som var tilstede. Det ugunstige tidspunktet har alle glemt forlengst. For et av Norges største band er det en ukjent situasjon å være på festivalplakaten med minst skrift. Som med så mye annet som finner veien ned på blokka til Magdi, ble det låt av det. Du er på Roskilde nå, ikke tro du er no. Låtene sklir over i hverandre. Det er utrolig behagelig å være på konsert idag.Truls Heggero leverer sterkt på en av de mange kjærlighteslåtene. 
Magdi forteller. Vi har hatt Lyst til å dra på Roskilde i 10 år. Så lenge har de venta på å få komme hit. Den som venter pånoe godt sier dem. Jeg har sagt nok. De er vakre på innsiden disse kjekkasene. Hvorvidt alle er like gira som jenta på scenen er et spørsmål av typen retorisk. For her er alle i ekstase. 


Dette er er det ærligste jeg har skrevet, det må nesten bli sånn i en sådan stund. Manbir aka Money er enig! Dette var heltklikka. Ærlig. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar