søndag 7. juli 2013

Truls HeggeroTeltet over scenen ruger ikke høyt over torva. Men stemningen er høy. Av typen der alle kjenner alle. Man er sammen med gode venner. Alle i publikum er venner. Det er en stor intimkonsert. Teltet er fylt av blide fjes. Something Sally spiller opp. Falsettkongen av Norge byr opp til dans. Alle danser. Vilt eller vuggende. Det er en varm dag på Roskilde. På sletta er det varmerekord. I teltet er det varmere.

Den ene låta tar den andre. Det er et musikalsk sett som tar oss gjennom Truls' musikalske talent. Guiden er lommekjent. Det er trygt, det er den typen varme jeg snakker om. Gitarspillende er det enda mer forførende. Backupbandet kan det med å underholde. Visuelt og musikalsk. Den store mannen på scenen har en karaktertyngde som bretter seg utover publikum, tone for tone. Aldri har falsett-sang vært mer velkomment, noe sted vil jeg si! 
Si ifra om jeg skal snakke norsk eller engelsk a! Truls. Kompis. Han styrer denne greia. 

Trampeklapp i et telt. En spesiell vibe like unik som forestillingen, konserten, opplevelsen. Strippet for lysshow av laserkankondimensjoner, men en tilstedeværelse av det generøse slaget. Truls er gavmild. Byr på seg selv. Gir med begge henda, alle på scenen byr på. Og publikum vinner. Vi vinner, gjennom den ene uhørte låten etter den andre. 

Truls tar et kne. Etter en slurk vin, ikke tynget av alkoholen, men som et resultat av energien som flommer ut. Denne, alle sanger går ut til jentene  det er ikke rart han tar en hvileskjær og synger knelende. Det er mange Venusgudinner her. 

Karpe kommer på scenen. Energien stiger noen hakk. Plutselig er det tre brødre på scenen. Sidestilte. Her skinner ingen stjerner klarere, alle glimter til og leverer!

"Jeg må innrømme at jeg har vært litt nervøs for å spille for alle dere her idag." Ærefrykten merkes, den er gjensidig. Publikum og artist nyter hverandres selskap. Vi litt mer enn han. For låtene kommer på løpende bånd, og vi kan ikke gjøre annet enn å bøye oss i støvet, eller grusen. Mannen er musikalsk begavet.  At Truls er noe alle lesere burde merke seg er en underdrivelse. "Jeg veksler litt mellom falsett og en litt dypere tone, dere må se hva jeg kan mer enn bare de lyse tonene. " Mannen leverer! Les mer om konserten og det Truls hadde å si backstage etter konserten etterpå i #RoskildeNor 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar